Kandidát na prezidenta Martin Bútora navštívil Prešov

02.12.2003 Celý región

Na druhý deň po tom, ako bývalý veľvyslanec v USA Martin Bútora ohlásil v Bratislave, Košiciach a Banskej Bystrici svoje rozhodnutie kandidovať na post prezi...
Na druhý deň po tom, ako bývalý veľvyslanec v USA Martin Bútora ohlásil v Bratislave, Košiciach a Banskej Bystrici svoje rozhodnutie kandidovať na post prezidenta SR, pricestoval na Šariš, aby sa podelil s jeho obyvateľmi o svoje skúsenosti z diplomatického pôsobenia v USA a pozhováral sa s nimi o tom, čím by chcel ako prezident republiky prispieť k dôstojnejšiemu životu ľudí na Slovensku.

Spolu so svojou manželkou Zorou sa stretli 27. novembra so študentmi na gymnáziu v Lipanoch a v Evanjelickom kolegiálnom gymnáziu v Prešove, kde sa k nim pridali aj študenti tzv. Horného gymnázia. V poobedňajších hodinách sa Martin Bútora stretol s novinármi. Na pôde SFPA (Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku) predniesol prednášku Získavanie spojencov: Slovensko a Amerika očami veľvyslanca SR v rokoch 1999-2003 Martina Bútoru“ . Večer Bútorovci diskutovali so zástupcami samosprávy, podnikateľmi a mimovládnych organizácií. Na druhý deň navštívili gymnáziá v Bardejove a vo Svidníku a večer sa predstavili Bardejovčanom na pôde Občianskeho klubu.
 

Vyberte región